16:00

Rydboholms SK

Referat: Kinna IF - Rydboholms SK

Halva serien avverkad och Rydboholm gästade Viskavallens fantastiska matta denna lördagseftermiddag och ställdes mot ett Kinna med följande startelva: NIkolai Töråsen – Gustav Åstrand, Jonathan Martinez, Jonathan Axebrink, Rasmus Cisterna – Carl Kern, Oskar Johansson, Niklas Ragnarsson – David Mijatovic, Jonathan Björk, Ludwig Holtstrand.

Det är en väldigt trevande inledning av matchen där bägge lagen känner på varandra och inget att skriva hem om innan den åttonde matchminuten då gästerna tar ledningen i matchen. Det är efter en hörna från Kinna som Rydboholm vinner bollen i straffområdet efter en snabb andra våg från Kinnas del, ställer om blixtsnabbt och vinner löpkampen på mitten. Precis i rätt läge slår den bolltransporterande Viskaforsaren bollen mellan Kinnas backar och friställer Rasmus Sjöhage som med ett enkelt avslut rullar bollen under en utrusande Töråsen i Kinnaburen till 0-1.

Efter detta följer en period där Kinna har boll, försöker komma till anfall men Rydboholm hela tiden är noggranna och ligger rätt i positionerna och ger aldrig Kinna möjligheten att komma nära mål mer än ett fåtal gånger som inte resulterar. Holtstrand har ett avslut tätt utanför som den farligaste och egentligen enda farliga chansen. Gästerna drar ned på tempot, slår mycket långbollar och lyckas emellanåt med dessa bra vilket resulterar i att Nikolai får agera och gör det föredömligt.

Med några minuter kvar av halvleken så får Kinna in kvitteringsmålet, men det är på ett märkligt sätt. Efter att ha rullat runt bollen likt ett 9-metersanfall i handboll så lyfter Åstrand ned bollen djupt i straffområdet för Björk, Björk söker Kern snettinåtbakåt, men trasan stannar upp på RSK-försvaret som i sin iver att rensa från sin position vid straffpunkten drar bollen i egen stolpe, rullande längst mållinjen innan målvakten lägger sig på bollen, som väl är så är assisterande väl placerad och är snabb och tydlig att bollen är över mållinjen och Kinna kan jubla över ett kvitteringsmål. Detta är även det sista som händer i halvleken, en svag halvlek från vår del som lämnar mycket över att önska vilket såklart tränarteamet noterat och justerar inför episod två.

Andra halvlek är det ett klart hetare Kinna vi får se och efter några minuter är det nära vi får se ett ledningsmål. Det är Kern som omgiven av en hög blåa spelare hittar en lucka och serverar Holtstrand en fantastisk boll, dock är gästernas målvakt med på noterna och räddar avslutet till en retur där Björk håller sig framme men även denna stoppas elegant till hörna. Kinna fortsätter trumma på och är på jakt efter ett ledningsmål David testar skott men återigen en bra räddning av Johan Nilsson i Rydboholmsmålet. Rydboholm har även dom en gyllene chans att ta ledningen, ett hyperfarligt inlägg rätt i slottet till en helt friställd anfallare, vars nick går utanför målramen, där hade vi helt klart lite tur med oss den nicken måste sitta på mål.

Efter timman spelad av matchen så faller tillslut ledningsmålet in för Kinna. Efter kamp på mitten gräver Ragnarsson fram bollen och slår ut den till David på kanten som är kvick i tanken, gör ett ryck och slår in den mot Kern, som halvmissar bollen, dessbättre leder det till en klockren assist åt Björk som med vänstern placerar bollen vid stolproten och ledning i matchen är ett faktum. 67 sekunder senare är det dags igen och åter är det Björk som är målskytt. Upprinnelsen är en långboll från egen backlinje av Martinez och en snubblande bortaback där Björk direkt hugger in bollen och med ett sällan skådat distinkt avslut utifrån ger 3-1 på tavlan, har Björk någonsin gjort två mål på kortare tid i sin karriär?

Björk är inte nöjd med dubbla mål utan har fått energi i mängder av sina bägge mål, efter 70 minuter är det nära ett hattrick då David friställt Björk som lobbar över målvakt och dessvärre även över ribban och bollen lägger sig på nättaket. Men det äkta hattricket kommer med 10 minuter kvar, detta efter att Rinor Dobraj krigat sig loss till ett bra läge och med ett skott som åter gästernas målvakt gör en bra räddning på hamnar returen mitt framför Björks fötter som enkelt kan stötta in slutresultatet 4-1 i nätmaskorna. Rydboholm har ett antal möjligheter i slutet att snygga till siffrorna, men Töråsen gör en rad stora räddningar och håller skärpan matchen ut, något som är viktigt i denna korta serie att hela tiden fokusera på målskillnaden och trumma på även om matcherna är avgjorda.

Kinna lyckas alltså vända och första halvleken lägger vi helt åt sidan och tar istället med oss den scenförändring som var i andra halvlek. Vändningen var Kinnas första på två år, den 11 augusti 2018 låg vi under med 0-1 mot Södra Ving för att sedan vända och vinna med klara 6-1.

3 Kanonkulor – Jonathan Björk – Solklart, äkta hattrick och visar vilken klasspelare han är, som anfallare på rätt ställe vid rätt tid. Som lagspelare ständigt löpande och puschande för sina kamrater!

2 Kanonkulor – David Mijatovic – Kvick i tanken vid ledningsmålet. Inblandad i mycket offensivt. Sprang mycket i andra halvlek och avlastade ofta centralt långt ned i banan.